Tanda-tanda Kehamilan

Jumat, Januari 02, 2009 Leave a Comment

Hamil enggak ya?? Wah... pertanyaan itu mengingatkan saya waktu mengandung azka. Bagi saya, kehamilan merupakan saat-saat yang paling ditunggu bagi para istri umumnya yang menanti kehadiran seorang anak. Ini ada sedikit info tentang tanda-tanda kehamilan.

Apakah Anda hamil atau tidak, bisa dilihat dari beberapa tanda fisik yang timbul, diantaranya:


Tidak mengalami haid

Lebih sering buang air seni
Ibu hamil cenderung minum lebih banyak. Akibatnya ginjal lebih banyak memproduksi air seni. Karena itu, ibu hamil akan lebih sering buang air kecil. Penyebab hal ini adalah pembesaran rahim yang menekan kandung kemih.

Payudara mulai mengeras dan membesar

Payudara ibu hamil terasa lebih berisi, kenyal,dan lembut. Ini merupakan persiapan tubuh untuk menyusui.

Mudah letih dan lelah
Karena kebutuhan suplai darah meningkat pada ibu hamil, kerja jantung harus lebih keras. Selain itu, akibat rahim yang membesar, paru-paru tertekan, ibu hamil merasa mudah sesak napas dan cepat merasa lelah.

Mual, pusing, dan ingin muntah
Akibat perubahan hormon tubuh, sejak saat ini Anda mulai lebih mudah terkena morning sickness pada awal kehamilan sampai memasuki usia 4 bulan. Morning sickness, yaitu suatu kondisi yang ditandai dengan tubuh merasa lemas, pusing, dan mual pada pagi hari, atau sepanjang hari.

Untuk lebih memastikan Anda hamil, lakukan tes kahamilan. Air seni yang diperiksa adalah air seni yang pertama kali dikeluarkan sebelum Anda minum sesuatu, air yang Anda minum dapat melarutkan hormon kehamilan, yaitu hCG (human Chrionic Gonodotropin). Hormon inilah yang dapat menunjukan Anda hamil atau tidak. Jika hamil, akan anda tanda (+) atau garis dua berwarna merah jambu.

11 komentar »

  • Gebyar Promo Frenstore said:  

    kemarin, kucing tetangga sebelah itu muntah2 terus, apakah ini juga tanda2 kehamilan? gimana bunda?

  • azaizan said:  

    yup..
    sekarang untuk mengecek kehamilan lebih simple.. banyak alat test kehamilan dgn keakuratan 99 % dgn hatga di bawah 3 ribu Rupiah
    coba aja tuh kucing tetangga nya d beliin test kehamilan

    Health & Beauty 2
    Health & Beauty 3

  • Niezha said:  

    ane cuman mau ngucapin selamat buat teman2 yg udah di karuniai kehamilan

    healthy imageshadk
    beauty imageshadk
    sexual health imageshadk
    healthy tbld
    beauty tbld
    sexual health tbld
    healthy 15gm
    beauty 15gm
    sexual health 15gm
    technology hwdc
    mobile phones hwdc

  • Real Estate Corner said:  

    makasih info ttg Tanda-tanda Kehamilan nya

  • Life Health Insurance said:  

    hemm.. baru tau nih ternyata sering buang air seni merupakan Tanda-tanda Kehamilan

  • Anonim said:  

    Valentin’s day is express approaching links of london across the earth will start stress out about it. Most men, however, delay awaiting the last jiffy to goods their Valentine’s links of london sale. This is because they’re whichever dreamy, languid or don’t have any thoughts to make the day unusual. links of london charms , Valentine’s day is a very painless incident to celebrate. Here are some tips to duck being the average Joe this year! The two most communal gifts on links of london sweetie bracelet day plants and chocolates. These are very common because ladies like chocolate and flora are an image of links of london charm bracelet . It is definitely recommended to give one or, both of these gifts to your female, however, why impede there? baby and flowers certainly the way you feel about your links of London rings. If yes, then maybe this is where you should rest. One of best other idea Links Of London .For example, they, however, give off unimaginable faculty.

  • Anonim said:  

    The brand is named after the famous American tattoo artist Ed Hardy. He was Abercrombie Hats a very famous tattoo artist and has published many ed hardy Hats books on tattooing techniques. But the ed hardy Caps tattoo has become a trademark through the efforts of a company called Christian Audiger. This company has ed hardy Hats been very famous and very powerful in the garment sector. In his opinion, desirable to create a brand called Ed Hardy and use art as a major selling point for the brand. This company buy ed hardy has been a great success and Ed Hardy clothing is a clothingbrand most famous.

  • Anonim said:  

    Men's Silver Wedding Rings
    Since ancient pandora jewellery times, jewelry cheap pandora has played an important cheap pandora uk role in romantic relationships, and pandora discount uk the wedding band has played pandora uk an integral part in pandora charm symbolizing the discount pandora charms permanence and sincerity of marriage. For a while there, men could only find a wedding ring in various grades of gold; but today there are several other options including platinum, sterling silver, titanium, and tungsten. There are certain guidelines that your jeweler needs to follow when placing a gemstone together with a solitaire ring.The diamond ring should have pandora silver charms 4 to 6 prongs to be able to hold the gemstones together. Remember that a bezel setting is better than a prong setting because it is a more secure and is less likely to be damaged. Also, a heavier setting is much safer than a lower and lighter setting in jewelry, because heavier engagement rings and diamond bands them to being more durable than lighter ones.The last charm bracelet pandora thing to consider when buying solitaire rings is making sure the ring looks good on you.However, silver wedding rings are more popular than ever. They come in several pandora sale charms different styles and patterns, are affordably priced, and made from .925 grade silver. This high quality silver is 92.5% pure silver with about 7.5% copper. Silver rings can be designed with a classic domed profile, with a brushed or polished face, with raised or beveled edges and much, much more. Why buy silver wedding rings?

  • Riza A said:  

    thank's informasinya...''sy baru br menikah 1 minggu''saat mlm pertama sy sdng masa subur...dan nampaknya mestruasi sy sdh terlambat beberapa hari.....jd deg ..deg an nich....apa sy hamil ya..? antara senang dan penasaran...

  • diva said:  

    apa beda nya org hamil sama orang sakit maag

  • Leave your response!